Ik ben twintig jaar. Da's eigenlijk weinig, maar ik moet nog eenentwintig worden. Wie er nog twintig jaar is: Hot Marijke. Ze moet ook nog eenentwintig worden. Ze staat in de Humo, en ik was in Polen de voorbije maanden dus begrijp ik niet goed waar ze ineens vandaan komt, 't is iets met Freddy de Kerpel, dat weet ik wel. Maar ik heb via haar website, die erg vies is, ontdekt dat ze in hetzelfde jaar geboren is. En ik heb ook ontdekt hoe Hot Marijke er in hare pure uitziet. Vies, dus.

Terwijl ik internet ontdekte door e-kaartjes te sturen naar vriendinnen of wat daar toen voor moest doorgaan, ontdekte Hot Marijke pornosites en deed ze vieze dingen voor webcams. Dat dat toen eigenlijk al bestond. En dat er toen al mensen op het idee waren gekomen er blote mensen voor te zetten. En dat daar überhaupt een publiek voor is en dat dat hetzelfde internet is als dat waar ik op zat. En dat ik, als ik dat echt gewild had, op dit moment al succesvol zou kunnen zijn in een branche die ik niet eens wil benoemen.

De vriendinnen waar ik toen kaartjes naar stuurde, daarvan weet ik nu niet eens wat ze studeren en ook hun achternamen ben ik grotendeels vergeten. Ik vraag me af of Hot Marijke nog weet wie er toen achter haar camera zat. Of ze daar ook soms zo melancholisch van wordt, voor ze haar mails gaat checken.