Hoe meer buitenlanders ik tegenkom, zo zijn daar Duitsers en Britten en Amerikanen en Turken en een Fin en een Hongaar en een Hollandse, die Heineken drinkt, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat buitenlanders de beste mensen zijn, fijn enzo om mee te praten en ideeŽn uit te wisselen over, bijvoorbeeld, sauna's, dat dat voor Finnen iets is zoals een keuken. En dat Amerikanen daar Turks bad tegen zeggen, ook als het geen Turks bad is, en dat dat voor de Fin toch een beetje een belediging was, zonder dat-ie iets tegen Turken heeft.

En ik ben er ook meer en meer van overtuigd dat BelgiŽ het beste land is. Buitenlanders zijn verbaasd over stemplicht, maar ze vinden het allemaal een goed principe. En Belgisch bier, dat is bijzonder populair in Finland. En er is een Amerikaan die eens een feestje heeft gegeven met een fles Duvel waar hij speciale permissie voor had moeten krijgen om dat ding nog maar binnen te krijgen in de VSA. Ik lust geen Duvel, maar ik ben altijd blij als andere mensen Duvel lekker vinden, of eender welke soort Belgisch bier, omdat het uit BelgiŽ komt. Wat natuurlik ronduit belachelijk is, want ik heb niks te maken met het brouwproces van Duvel of Leffe, of, godbetert, ordinaire Stella.

En Belgische frieten en chocolade en bij ons mogen de homo's trouwen, en adopteren! Kindjes enzo! En euthanasie en abortus, dat mag bij ons allemaal, bij ons mag alles, behalve niet gaan stemmen, maar wat een idee, van die stemplicht, dat moeten wij ook hebben!

En was er niet iets tussen de Walen en de Vlamingen? En wonen daar ook nog mensen die Duits praten? Hoe zit dat met Vlaams, wat is het verschil tussen Vlaams en Nederlands? En al die dialecten, jullie verstaan elkaar toch niet?

Ik vind het tegenwoordig zelfs fijn om mensen uitleg te geven over separatisten en rattachisten en VlaamsBlok dan wel Belang en conservatieven en commotie rond een prins, 't is te zeggen, dan kan ik duidelijk maken hoe fel ik mij daarvan distantieer, dat ik dat allemaal lulkoek vind. Belangrijke lulkoek, natuurlijk.

Onder internationals is het bijzonder done om een beetje lulkoek in je eigen land te zien.